telefon 660 600 900
  Sosnowiec, Marsz. J.Piłsudskiego 10/3
o mnie
Odżywiaj się. Odzyskaj zdrowie i energię.

 

 

Nazywam się Agnieszka Stachura-Kapusta.

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym, ukończyłam  Śląski Uniwersytet Medyczny na Wydziale Zdrowia Publicznego, o specjalizacji żywienia klinicznego.

co robię?

Na co dzień pracuję w Powiatowym Zespole Zakładów Opieki Zdrowotnej w Czeladzi i Będzinie, gdzie  przez działalność szkoleniową i edukacyjną, zmieniam świadomość żywieniową pacjentów.

Współpracuję również z Polikliniką Doktora Bessera w Sosnowcu oraz siecią przychodni Polmed w Katowicach.

Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego "Polspen" oraz Polskiego Towarzystwa Onkologii Klinicznej.

stawiam na "bioaktywność"

Jestem zwolenniczką stosowania diety bioaktywnej czyli bogatej w aktywne składniki odżywcze. Dieta bioaktywna to niezbędnik  w procesie leczenia i zdrowienia, jest rewelacyjnym dopełnieniem farmakoterapii.

 dietetyka wymaga ciągłego poznawania

Dietetyka i medycyna to dziedziny,  które dostarczają  ciągle nowych, zaskakujących wyników badań klinicznych. Dlatego dociekliwie i wytrwale poszukuję praktycznych informacji, które mogę wykorzystać w trakcie spotkań z pacjentami.

moje blogowanie czyli  rzetelnie i obiektywnie o odżywianiu

Zdrowy styl życia jest realny i wykonalny dla każdego. Jednak aby dokonać zmian, należy wiedzieć co i dlaczego podlega zmianie. W celu upowszechniania wiedzy żywieniowej, prowadzę własny blog www.foodmylife.pl, gdzie dzielę się z czytelnikami najciekawszymi informacjami ze świata dietetyki.

 

 przez dietę do zdrowia

Racjonalna, zbilansowana i smaczna dieta jest kluczem do zdrowia u każdego, zarówno zdrowego jak i chorego człowieka. Dlatego swoje zalecenia żywieniowe opieram na składnikach wpływających na odbudowę odporności i  regenerację organizmu.

Wyróżnienia otrzymane w 2018 roku. Bardzo dziękuję za Państwa głosy.

 

Czym się zajmuję

Prowadzę konsultacje w zakresie dietetyki specjalistycznej, między innymi zajmuję się opracowywaniem planu żywienia w :

  • chorobach metabolicznych, cukrzycy, insulinooporności, hiperlipidemii, miażdżycy
  • chorobach autoimmunologicznych (m.in.Hashimoto, celiakia, łuszczyca)
  • zaburzeniach hormonalnych (choroby tarczycy, zespół policystycznych jajników)
  • zaburzeniach płodności
  • chorobach jelit ( m.in. zespół jelita drażliwego, nieswoiste zapalenie jelit, Leśniewskiego-Crohna)
  • chorobach nowotworowych
  • alergiach pokarmowych
  • nietolerancjach pokarmowych
  • żywieniu kobiet w ciąży,
  • żywieniu kobiet w trakcie laktacji,
  • żywieniu niemowląt,
  • żywieniu dzieci i młodzieży
  • a także  zaburzeniach odżywiania (bulimia, anoreksja, otyłość)

 

Firmy z którymi współpracuję

Certyfikaty

Klinika Dobrego Dietetyka