Dobrze zaplanowana dieta nie ogranicza
ale stwarza nowe możliwości.
Dobre zaplanowanie diety wymaga znajomości stanu zdrowia i trybu życia Pacjenta. Dlatego pierwsze spotkanie poświęcam na wnikliwy wywiad żywieniowy, zdrowotny, stan ciała i ducha.
ważne zrozumieć "dlaczego"?
Rozmawiamy o zasadach zdrowego odżywiania, wyjaśniam wątpliwości i odpowiadam na pytania. Ważne, by na początku zrozumieć sens wprowadzanych modyfikacji, wiedzieć "dlaczego?" Wtedy dużo łatwiej o zdrowe wybory żywieniowe .
jadłospis jest jak plan treningowy
Jadłospis jest jak plan treningowy, na początku trudno bez niego trudno ruszyć z miejsca. Jednak docelowo na stałe zmienia nawyki żywieniowe.
celujemy realnie i konsekwentnie
Poznając oczekiwania i stan zdrowia Pacjenta, ustalamy cel jaki ma przynieść wprowadzana zmiana odżywiania. A także, co równie ważne, szacujemy realny czas potrzebny na osiągnięcie efektów.
równowaga ciała i umysłu
Prawidłowe funkcjonowanie człowieka to nie tylko zdrowy organizm ale równowaga między stanem ciała i umysłu. Personalizacja diety jest sposobem na odnalezienie równowagi.

Plan żywienia i założenia diety opracowywane są na podstawie wywiadu z Pacjentem i danych empirycznych.
- wywiadu żywieniowego z Pacjentem
- analizy badań laboratoryjnych
- wywiadu ogólnolekarskiego, historii choroby, odczuwanych objawów, dolegliwości
- analizy składu ciała metodą bioimpedancji elektrycznej(analizator medyczny Inbody 170 informuje o masie ciała, masie tkanki mięśniowej, masie tkanki tłuszczowej, masie kości i składników mineralnych, stopniu nawodnienia, BMI, podstawowej przemianie materii, poziomie tłuszczu wisceralnego, dystrybucji tkanki tłuszczowej )